راهنمای صدور بیمه باربری از طریق سامانه جامع تجارت
راهنمای صدور بیمه باربری از طریق سامانه جامع تجارت
در فرایند واردات رسمی کالا، بعد از نهایی شدن ثبت سفارش و پیش از حرکت محموله به سوی کشور، بازرگان نسبت به درخواست و اخذ بیمه نامه باربری اقدام نماید. درگذشته بازرگانها با مراجعه حضوری به شرکتهای بیمه، درخواست بیمه نامه خود را ارائه میکردند و شرکت بیمه به نمایندگی از بازرگان درخواست بیمه نامه را در سامانه جامع بیمه ثبت مینمود.
در نسخه جدید سامانه جامع تجارت با توجه به بند الف ماده 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آیین نامه آن و به منظور کاهش مراجعه حضوری متقاضیان، امکان درخواست بیمه نامه باربری توسط خود بازرگان نیز فراهم شده است. بدین ترتیب بازرگان با مراجعه به بخش در سامانه جامع تجارت، میتواند نسبت به ایجاد درخواست صدور و الحاقیه بیمه نامه باربری و ارسال آن به بیمه مرکزی اقدام نماید.
همچنین این امکان وجود دارد که ضمن مشاهده آخرین وضعیت هریک از درخواستها، فرآیندهایی مانند درخواست صدور، الحاقیه و ویرایش درخواست صورت گیرد. در این مستند به تشریح گام به گام ایجاد و پیگیری درخواست صدور و الحاقیه بیمه نامه باربری در سامانه جامع تجارت خواهیم پرداخت.
درخواست صدور بیمه باربری از طریق سامانه جامع تجارت
در این بخش به مراحلی که منجر به ثبت ، ارسال ، صدور و پیگیری درخواست صدور بیمه باربری از طریق سامانه جامه تجارت میگردد ، پرداخته خواهد شد .
ورود به مدیریت بیمه نامه
پس از ورود به حساب کاربری در سامانه جامع تجارت با انتخاب نقش بازرگان ( حقیقی، حقوقی ) یا نمایندگی بازرگان ، در منوی راست عملیات بیمه نامه ، مدیریت بیمه نامه واردات را انتخاب نمایید
ثبت درخواست صدور بیمه باربری از طریق سامانه جامع تجارت
در این صفحه فهرستی از درخواستهای قبلی قابل مشاهده و پیگیری است. به منظور ثبت درخواست جدید، دکمه درخواست جدید را فشرده و شماره پرونده ثبت سفارش مدنظر که میخواهید برای آن درخواست بیمه ثبت کنید، انتخاب کرده و سپس دکمه انتخاب را کلیک نمایید. تنها پرونده هایی قابلیت ثبت درخواست بیمه داشته که دارای کد 8 رقمی ثبت سفارش بوده یا از وضعیت استعلام شده گذر کرده باشند
ثبت مشخصات بیمه گر
در مرحله اول، اطلاعات شرکت بیمه، شرکت بیمه البرز را وارد نمایید ، واحد صدور و واحد معرف ، نمایندگی محمدخانی کد 4835 را انتخاب نموده و با انتخاب گزینه وارد مرحله بعد شوید.
مکانیزم ورود اطلاعات در بخشهای واحد صدور و واحد معرف بدین ترتیب است که ابتدا نوع واحد را از میان مقادیر مشخص شده (( شعبه، نماینده، کارگزار )) نماینده را تعیین نمایید. سپس از پنجره کد نماینده ، کد 4835 نمایندگی حسن محمدخانی را ثبت کرده و دکمه جستجو را کلیک نمایید،
مشخصات ذینفع و بیمه گذار
در محله دوم، اطلاعات بیمه گذار و ذینفع مشخص میشود. این اطلاعات بر اساس ثبت کننده درخواست به صورت خودکارفراخوانی و به کاربر نمایش داده میشود.
درصورتیکه ثبت کننده درخواست، نماینده بازرگان باشد، اطلاعات بازرگان در بخش ذینفع و اطلاعات نماینده در بخش بیمه گذار به نمایش گذاشته میشود. شایان ذکر است این امکان نیز فراهم شده که در صورت ذینفع بودن بانک عامل، گزینه ذینفع بانک عامل است انتخاب شده و اطلاعات بانک عامل درج شده در پرونده ثبت سفارش نمایش داده میشود و درصورتیکه اطلاعات بانک عامل در پرونده ثبت سفارش موجود نباشد، امکان انتخاب بانک و شعبه فراهم میباشد
اطلاعات مورد بیمه
در مرحله سوم مشخصات مورد بیمه تعیین میشود. اطلاعات کالا، شماره پیش فاکتور، تاریخ پیش فاکتور و ثبت سفارش محموله بر اساس اطلاعات پرونده ثبت سفارش به صورت خودکار پر شده و کاربر میبایست فیلدهای شرح مورد بیمه، شماره فاکتور، تاریخ فاکتور و علت یا نوع معافیت ( در صورت نداشتن کد 8 رقمی ثبت سفارش ) را تکمیل نماید
پوشش و مبلغ مورد بیمه
درمرحله چهارم اطلاعات مرتبط با پوشش و مبلغ مورد بیمه تعیین میشود.فیلدهای مبلغ ارزی و ریالی بیمه نامه ، نوع ارز، نوع تأمین ارز، اطلاعات بانک و نوع قرارداد ( اینکوترمز ) بر اساس اطلاعات پرونده ثبت سفارش به صورت خودکار درج میشود . فیلدنوع تأمین ارز بر اساس اولویت کالاهای پرونده ثبت سفارش تعیین شده و نهایی نمیباشد . همچنین مبلغ مورد بیمه به ریال نیز برهمین اساس مطابق نرخ ارز در همان روز محاسبه شده و در هنگام صدور بیمه نامه نهایی خواهد شد.
در این مرحله فیلدهای زیر توسط کاربر تکمیل میگردد :
- پوشش درخواستی ( کلوز A , B , C ) برای آشنایی با کلوز ها اینجا کلیک کنید
- حداکثر مبلغ محموله در هر حمل ( در صورت حمل به دفعات حداکثر مبلغ هر محموله ذکر شود )
- درصد کرایه حمل
- سایر هزینه ها
- ارزش اضافی ( با توجه به نوع قرار داد خرید درصد ارزش اضافی باید درج گردد برای گروه های C و F ، ده ( 10 ) درصد و EXW بیست ( 20 ) درصد ارزش اضافی درج گردد )
شرایط حمل و نقل
در مرجله پنجم شرایط مرتبط با حمل و نقل تعسسن میشود . فیلد روش حمل ، کشور مبداء ، مرز و گمرک ورودی بر اساس اطلاعات پرونده ثبت و سفارش به صورت خودکار درج می شود ( لازم به توضیح میباشد در هنگام ورود اطلاعات ثبت سفارش برای حمل دریایی و هوایی حتما گزینه حمل زمینی نیز اضافه گردد چون حمل از بندر و فرودگاه تا انبار بیمه گذار زمینی خواهد بود )
اطلاعات مقصد حمل : در این بخش استان، شهر و کد پستی مقصد مشخص میشود. لازم است کد پستی های وارد شده درشهر انتخابی باشد. نحوه تکمیل اطلاعات بدین ترتیب است که ابتدا با فشردن دکمه افزودن مقصد جدید، قابلیت وروداطلاعات مربوط به یک استان مقصد فراهم می شود. لذا لازم ا ست ابتدا استان مقصد انتخاب شده و بر این اساس شهر و کدپستی تکمیل شود. امکان انتخاب چند شهر برای یک استان وجود دارد ( درصورتیکه مقصد حمل در استانهای متفاوت باشد،میتوان از طریق دکمه افزودن مقصد جدید، استان جدیدی به اطلاعات مقصد حمل اضافه نمود و اطلاعات مربوط به آن راتکمیل کرد )
قبول شرایط
در مرحله ششم این امکان فراهم است که چنانچه توضیحاتی در ریسک محموله اثرگذار بوده و لازم است شرکت بیمه از آن مطلع شود، توسط کاربر وارد شود. همچنین شرایط درخواست بیمه که پیش ازاین توسط درخواست دهنده بیمه در فرمهای فیزیکی پذیرفته و امضا میشده در این مرحله طراحی شده و انتخاب آنها به منزله امضا میباشد. شایان ذکر است انتخاب و تأیید این شرایط، الزامی است.
پس از تکمیل مراحل شش گانه درخواست ، دکمه ثبت را فشرده تا اطلاعات ورودی ثبت گردد
جزئیات بیمه نامه واردات
وضعیت پیش نویس
در ابتدا جزئیات بیمه نامه شما به صورت پیش نویس قابل مشاهده است . در صورت تایید اطلاعات ، گزینه << ادامه ثبت در خواست >> را انتخاب کنید
وضعیت جدید
در این صفحه دو امکان ویرایش و ارسال درخواست به بیمه مرکزی وجود دارد . با انتخاب گزینه (( ویرایش درخواست )) مراحل شش گانه قبل قبل نمایش داده شده و امکان اصلاح فیلدها و اطلاعاتی که ثبت کرده اید بر قرار خواهد شد .
با فشردن دکمه ارسال به بیمه مرکزی ، درخواست شما به شرکت بیمه ارسال خواهد شد و شما میتوانید با تماس با شماره 09121790913 از مراحل صدور بیمه نامه خود مطلع گردید .
همچنین پس از بررسی مجدد اطلاعات ارسالی شما با ثبت سفارش و پروفرم ، توسط کارشناسان این نمایندگی در صورت صحت اطلاعات بیمه نامه صادر و در غیر این صورت اطلاعات برای وایرایش مجدد به شما برگشت و پس از ویرایش و ارسال به بیمه مرکزی ، بیمه نامه صادر خواهد شد .
محتوای صفحه
Toggle